Min blogglista

lördag 30 mars 2019

Nummer att njuta av

    Årets andra nummer av Vi Läser har landat och det är fullmatat med läsgodis. Ett dubbelporträtt av Tom Malmquist och Carolina Setterwall. Båda har förlorat sin livskamrat. Båda har skrivit romaner om sorgen och nu är de ett par. Döden förde dem samman konstaterar Stina Jofs som intervjuar.
   Numret bjuder även på möten med David Sedaris, Björn Ulvaeus, Beate Grimsrud, Gunilla Bergström och Jonas Karlsson. Dessutom går Johanna Frid i närkamp med svartsjukan.
    En viktig fråga som diskuteras för sällan är bibliotekariernas litteraturkunskap. Det gör man här. Förhoppningsvis älskar alla bibliotekarier att läsa, men det är inte samma sak som att kunna analysera litteratur. När digitalisering och informationssökning prioriteras på svenska bibliotek får litteraturkunskapen stryka på foten.
    Hur får vi bibliotekarierna att våga prata om svåra romaner igen?
     Finlandssvenska författaren Monika Fagerholm, som är Vi Läsers nya expert på ljudböcker, slår ett slag för neutral stringens vid uppläsningoch tipsar om fyra fantastiska ljudböcker.
 Mer nordiskt med avsändare till månadens »Dear Sweden«-brev är Suzanne Brøgger, »den mest svenska av alla danska författare« enligt hennes förläggare. Som danska känner hon sig i dag ganska ensam i sin kärlek till Sverige och menar att länder aldrig stått längre ifrån varandra än nu.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar