Min blogglista

onsdag 13 mars 2019

På tigerstigar

 Precis som den framgångsrika debutromanen "Innan floden tar oss" är Helena Thorfinns uppföljare "Den som går på tigerstigar" en tät berättelse där privatmoral och globala åtaganden inte alltid går hand i hand.
   Det har blivit dags för Sofia och Janne att återvända till Dhaka efter semestern i Sverige. Ett terrorattentat har under sommaren inträffat på ett av de ställen familjen brukar besöka och de kommer tillbaka till en förändrad och chockad stad. Sofia hoppas ändå att hennes arbete för jämställdhet och mänskliga rättigheter ska få fart, och lämnar lättad barnen och vardagen till en allt mer uttråkad Janne.
   Inte förrän hon blir fast med en amerikansk kollega, Collin, i det tigertäta träsket Sunderbans inser hon att hon är i fara - både politiskt och privat.
   Och så är det Mina som har flyttat hem till byn och fått en baby, och i hennes rum på Jannes och Sofias garagetak flyttar dansarna Dipita och Pinky in. Deras nattliga uppdrag på den närliggande militärförläggningen undgår helt svenskarna.
    Men när en container med tortyrutrustning dyker upp på fel plats är det Pinky som vet vilka val Sofia måste göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar