Min blogglista

onsdag 18 december 2019

Drabbande historia

Helena von Zweigbergk skrev tillsammans med Marie Fredriksson 2017 "Kärleken till livet", om Maries dramatiska och händelserika liv, från världsturneér och succé tillsammans med Per Gessle i bandet Roxette till hennes sjukdomstid i samband med hennes hjärntumör. Och alldeles nytt kom dödsbudet, att sjukdomen till sist vann.
 " Jag vill bara säga som det är. Inget tjafs. Bara enkelt rakt på som det har varit." Med de orden presenterade Marie Fredriksson sin bokidé för författaren Helena von Zweigbergk.
    Marie Fredrikssons liv innehåller mycket dramatik. Från fattig uppväxt på ­skånska landsbygden till världs­karriär med Roxette. Och sedan katastrofen. Hjärntumören som gav henne en dödsdom.
I boken kommer Marie Fredriksson och hennes närmaste till tals. Det är en ­berättelse om stor kärlek, om sorg, om makalös framgång och revansch mot alla odds tack vare kärleken till livet.
  Hon berättar naket och känslofyllt. Boken är också berättelsen om en enastående klassresa men det är också en bok som hyllar livet.
    Boken kommer säkert ut som pocket nu, när döden gett Marie en sista puff framåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar