Min blogglista

lördag 7 december 2019

Katten Jugoslavien

Jag träffade katten på en bar. Och det var inte vilken katt som helst....
 Så börjar Pajtim Statovcis roman "Min katt Jugoslavien"
   Historien tar sin början i Kosovo. Den unga Emine blir bortgift samma dag som Tito dör och snart är Jugoslaviens blodiga undergång ett faktum. Många år senare befinner sig hennes rotlöse son Bekim på en nattklubb i Helsingfors. Mer än något annat längtar han efter närhet, kärlek och tillhörighet.
   När han träffar katten blir han alldeles betagen, trots att djuret är oförskämt, rent ut sagt odrägligt, och snart har de flyttat ihop. Men är man redo att älska någon innan man själv vet vem man är?
  Det är är en mångfacetterad berättelse om migration, kärlek och familj i en roman där realism möter fabel, nutid möter dåtid och Finland möter Kosovo. Statovci är född 1990 och studerar litteraturvetenskap vid Helsingfors universitet. Detta är hans debutroman.

1 kommentar:

 1. Hej! 

  Vi vill tipsa om vår tjänst Blogghubb, där vi hjälper bloggare att synas. I vårt bloggflöde sammanställer vi nya blogginlägg från massvis av olika bloggare (med en kort inledning + en länk till bloggaren). Tjänsten är helt gratis, och kommer alltid att vara det.

  Om du vill att din blogg ska synas i flödet kan du följa instruktionerna här (väldigt enkel process): https://blogghubb.se/ansok 

  Med vänliga hälsningar
  Grundarna av Blogghubb

  SvaraRadera