Min blogglista

tisdag 17 december 2019

Fransk feel-good

   Ett brev betyder så mycket - se där en nött kliché. Men med lite ansträngning går det att bevisa att påståendet är sant!
   Som i Agnès Ledigs roman "Där kärleken bor", en mycket njutbar fransk feelgoodroman där sorg och smärta samsas med kärlek och hopp. Kantstötta människor möts och vänskap uppstår. Värme finns där man minst anar det, så är det också i Ledigs två tidigare romaner.
  I centrum står Anaëlle, som är författare och skriver till en åklagare i researcharbetet inför sin nya bok. Hervé har tröttnat på sin inrutade tillvaro och svarar nyfiket på brevet. Det blir inledningen till en brevväxling som med tiden blir allt djupare och mer laddad, och Anaëlle anförtror honom allt om olyckan som förändrade hennes liv.
    När hon så tar hjälp av snickaren Thomas för att renovera sitt hus är Anaëlle med om ännu ett omvälvande möte, men i verkliga livet den här gången. Båda har varit med om svårigheter och de finner en sorts gemenskap. Men det är inte alltid lika enkelt att öppna sig i verkligheten som i ett brev.
   En roman att ta till när man tröttnat på att läsa om brott av alla de slag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar