Min blogglista

söndag 22 december 2019

Spänning till jul

    Gillar man Skottland från den mörkare sidan är Stuart MacBride ett säkert kort  Hans en sång för de döda" finns i poicket och är på nästan 500 sidor så den räcker över jul.
    För åtta år sedan mördades fyra kvinnor och tre lämnades mycket illa däran. Magarna var uppskurna och en plastdocka placerad inuti dem. Förövaren försvann spårlöst och hittades aldrig.
   Kriminalinspektör Ash Henderson, som ledde utredningen av fallen, har de senaste åtta åren drabbats av idel motgångar. Hans familj har splittrats, hans karriär slagits i spillror och en av Oldcastles värsta brottslingar har sett till att Ash nu hamnat i fängelse och sannolikt kommer sitta kvar där resten av sitt liv. När en sjuksköterska hittas död med en platsdocka i magen, verkar det som om Ashs tur äntligen kan vända. Han får en chans till upprättelse. Och hämnd.
   Stuart MacBride föddes i Dumbarton i Skottland, men flyttade tidigt till Aberdeen. Han har bland annat studerat arkitektur och arbetat med IT. " En sång för de döda" är den andra boken om kriminalinspektör Ash Henderson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar