Min blogglista

onsdag 24 juni 2020

En ny skrivarduo

 "Det sista livet" är första delen i en ny kriminalserie om FBI-agenten John Adderley. Den har högt tempo, smarta cliffhangers och psykologiskt djup..Bakom boken står duon Peter Mohlin och Peter Nyström, barndomsvänner och den ene är journalist den andre dramatiker
Det började med att dottern till VD:n för ett av Sveriges mest framgångsrika företag försvann spårlöst i Karlstad. Hon tros vara mördad, men ingen kropp hittas.
   Tio år senare vittnar FBI-agenten John Adderley i en uppmärksammad rättegång i Baltimore. I behov av en ny identitet kräver han att få bli placerad i Sverige, närmare bestämt i Karlstad. Staden han vuxit upp i, men inte besökt på tjugo år.
  John får ett nytt namn och ett jobb i cold case-gruppen som utreder det tio år gamla försvinnandet. Det blir snart tydligt att Johns vilja att få komma till Karlstad och jobba med just det här fallet handlar om mer än att återse sitt barndoms Värmland. Samtidigt växer oron för att hans verkliga identitet ska röjas och han får allt svårare att balansera sina hemligheter. Det verkar som en lovande upptakt på en ny serie.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar