Min blogglista

onsdag 3 juni 2020

Sista delen av Garnethill

 Denise Mina, född i Glasgow 1966, är en av de klarast lysande stjärnorna på den engelskspråkiga deckarhimlen. Stadade i hyllorna och fick tag på "Den sista utvägen" som är den avslutande delen i Garnethill-trilogin.
    Maureen O'Donnell genomgår en av sitt livs mörkaste perioder. Hon har en skatteskuld som är större än hennes årliga inkomst; mannen som mördade hennes pojkvän ska ställas inför rätta, med Maureen som motvilligt vittne; och fadern som förgripit sig på henne har slutgiltigt flyttat tillbaka till Glasgow. Till råga på allt blir hon indragen i en tragisk familjefejd när en kvinnlig bekant dör efter en brutal misshandel.
   Maureen misstänker först kvinnans son, men blir osäker när han visar sig vara en framstående person inom den skotska affärsvärlden, en man som driver en rad mäklarfirmor och har ett gym i Glasgows West End. Snart upptäcker hon att gymmet är täckmantel för en betydligt mindre oskyldig verksamhet. Långsamt börjar Maureen inse att hon dragits in i ett mycket farligt spel. Och den här gången finns det ingen som kan komma till hennes undsättning.
   Den här boken har alla klassiska Mina-ingredienser så läs den om ni gillar författaren.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar