Min blogglista

söndag 28 juni 2020

Fossum om relationer

   Det var ett tag sen jag läste norskan Karin Fossum senast men nu har jag läst hennes nya, "Förmörkelsen", och det är i hög grad en roman om relationer, om ett par som inte längre har något gemensamt. Och för all del, hennes brottsutredare Konrad Sejr är med men det ändrar inte inriktningen.
    Ett gift par checkar in på hotell tillsammans med sin femton månader gamla son. Tidigt nästa morgon inträffar det fruktansvärda: den lilla pojken dör sedan han fallit från hotellrummets balkong på sjunde våningen. Kommissarie Konrad Sejer kopplas in för att utreda vad som hänt.
    Föräldrarna skyller på varandra, det som en gång var ett äktenskap har blivit en destruktiv maktkamp mellan två desperata människor. I brist på bevis blir båda frikända, men Sejer kan inte släppa fallet. Han tänker på det oskyldiga barnet, den här gången vet han att det är viktigare än någonsin att hitta sanningen.Det är ett klaustrofobiskt äktenskapsdrama och en mästerlig psykologisk kriminalroman. För vad händer med en familj som mister ett barn?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar