Min blogglista

torsdag 11 juni 2020

Finns lugn i Three Pines?

 Louise Penny är en kanadensisk deckarförfattare som översatts till ett trettiotal språk och hon är en av mina favoriter. Hennes deckarserie, som fått henne att liknas vid en modern Agatha Christie, utspelar sig i Québec i Kanada, med kriminalkommissarie Armand Gamache som huvudperson.
   I "Hur ljuset tar sig in" är julen på väg och i Québec innebär det en tid av bländande snöfall, glimrande belysning och sammankomster med vänner framför värmande brasor. Men för kriminalkommissarie Gamache faller en skugga över den vanligtvis festliga perioden. De flesta av hans bästa poliser har lämnat mordroteln, och fientliga krafter har börjat samlas mot honom.
    Så när Gamache får ett meddelande från Myrna Landers om att en gammal vän inte anlänt som väntat till småstaden Three Pines välkomnar han möjligheten att komma bort från stan. Gamache blir förbryllad av Myrnas motvilja att avslöja namnet på sin vän och upptäcker snart att den saknade kvinnan en gång varit en av, inte bara Nordamerikas, utan världens mest kända personer och som nu är i princip bortglömd.
      Under utredningens gång dras Gamache allt djupare in i Three Pines värld. I allt högre grad utreder han inte längre bara Myrnas väns försvinnande, utan han söker också en trygg plats för sig själv och de kollegor som ännu är honom trogna. Men finns det lugn att finna ens i Three Pines?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar