Min blogglista

tisdag 2 juni 2020

Kvinnor och minnen

 "Den sista sommaren i Cornwall" är Liz Fenwicks fjärde roman om Cornwall som översätts till svenska.
  Titeln låter kanske idyllisk men i grunden är det en ganska mörk berättelse om hur man hanterar minnen. En del tvingas man glömma medan annat inte går att glömma.
    Författaren och historikern Hebe är 53 år gammal när hon får beskedet att hon lider av Alzheimers sjukdom och att sjukdomen dessutom är långt framskriden. Så när Hellwyn House i Cornwall bjuds ut till försäljning inser Hebe att hon måste fly London, köpa den gamla herrgården och tillbringa sina sista dagar där.
     Hebe erbjuder sin systerdotter Lucy att komma med för att hjälpa till med upprustningen av Hellwyn House i förhoppningen om att Lucy också ska ta hand om henne. Lucy tackar ja till erbjudandet eftersom hon hamnat på tabloidpressens alla förstasidor sedan hennes kärleksaffär med en gift politikern blivit känd och hon är i stort behov av en tillflykt.
    Tillsammans hjälps de två kvinnorna åt att hantera varsin livssituation och en vänskap uppstår mellan dem. Lucy upptäcker att hon trivs väldigt bra med att vara avskuren från innekretsarna i London medan Hebe alltmer lever på sina minnen från den sista sommaren med sin tio år yngre älskare, då hon fortfarande var fullt fungerande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar