Min blogglista

tisdag 4 mars 2014

Bara lite till....

   
Den psykologiska thrillern "Lilla hjärtat" av Sophie Hannah ät en sån där bok som man bara ska läsa lite till av, och så lite till. Och rätt som det är har klockan gått långt över midnatt. Varning för sträckläsning utfärdas.

   Boken handlar om en förälders värsta mardröm. För Alice Fancourt betyder dottern allt och det är något motvilligt hon lämnar ifrån sig den två veckor gamla flickan för en stunds avkoppling på ett exklusivt spa. Alice övertalar sig själv att Florence är i goda händer hos maken David - och det är trots allt bara några timmar hon ska vara borta. Men när hon återvänder till bostaden får hon sitt livs chock: det lilla barnet i vaggan är inte hennes.
  Trots Davids protester kontaktar Alice polisen. Kriminalassistent Simon Waterhouse fattar omedelbart tycke för den stackars kvinnan, men tvivlar på hennes märkliga historia. Och hans chef, Charlie Zalier, är övertygad om att hon lider av vanföreställningar orsakade. David å sin sida är helt säker på att hans hustru antingen ljuger eller har blivit galen och han börjar bete sig alltmer hotfullt. Och tiden rinner iväg och Alice blir mer och mer desperat.
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar