Min blogglista

tisdag 18 mars 2014

Nya idéer till trädgården

 Visst har den tidiga våren fått sig en knäpp på näsan, men det går över. Hindrar inte mig att drömma om nya storverk på trädgårdsplätten.
   En bok som uppmuntrar till praktiska drömmar är Malena Skotes nya "100 projekt för trädgården".
I den finns massor av projekt som både förskönar och förbättrar i trädgården. Boken inspirerar och väcker skaparlust hos både händiga och nybörjare.Här hittar man allt man kan göra själv i trädgården, samlat på ett ställe. Vi följer året i trädgården från vår till höst och skapar kreativa, fantasifulla och nyttiga projekt. Varje projekt förklaras i tydliga steg för steg-beskrivningar med tillhörande bilder och illustrationer.
  Men man lär sig inte bara att försköna trädgården på alla möjliga vis. Medvetenheten om ekologi och en hållbar omgivning blir allt viktigare och trädgården är inte längre enbart vårt paradis som ska vara fin att se på.
     Trädgården är också en plats för fåglar, bin och andra livsviktiga pollinerare och åt dem skapar Malena en fristad i form av exempelvis bihotell och fågelholkar. Men självklart finns också mängder av pyssel och projekt som inte bara är roliga att göra utan även skapar en härlig känsla i trädgården. Malenas mål är att väcka skaparlusten och förmedla känslan av att få jobba med händerna och skapa något vackert. Fina torn för ros och klematis liksom tips om enkla odlingslådor gör åtminstone mig nyfiken.
    Bara det blir vår så...

2 kommentarer:

  1. Var hittar jag den boken?
    Lotta

    SvaraRadera
  2. Den finns nog i bokhandel och/eller på bibliotek. De är precis färsk.

    SvaraRadera