Min blogglista

fredag 2 maj 2014

Bond har återfötts

 William Boyd är en av Englands mest uppskattade författare och har skrivit många romaner och tv-manus.När han ombads att skriva den nya James Bond romanen 2012 antog han anbudet  med glädje. Ian Fleming har inspirerade Boyd tidigt och han lät till och med Ian bli karaktär i en av sina romaner.
  När romanen "Solo" börjar är  det är 1969 och agent 007 har sänts på ett uppdrag till Västafrika och den lilla staten Zanzarim, för att där på egen hand försöka stoppa ett inbördeskrig. Assisterad av en vacker medhjälpare men hindrad av den lokala milisen tvingas han att ignorera de order han fått. Bonds rebelliska agerande leder honom till Washington DC och ett nät av geopolitiska intriger. Han bestämmer sig för att jobba SOLO, och ta personlig hämnd, efter att ha blivit skjuten på nära håll av den person han litade på allra mest.
   Beskrivningen av Afrika är bra, boyd tillbringade en del av sin barndom i Ghana ocg Nigeria och som intrigmakare är han inte sämre än Ian Fleming. Frågan är väl när man ska låta agent 007 dö på riktigt i litteraturen.
   Man här nog lite för lönsam för sitt eget bästa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar