Min blogglista

tisdag 27 maj 2014

En tunn matbok

    "Stalins makaroner" är en bok med 31 recept från spännande, knäppa och storslagna händelser i historien där maten var med på ett hörn.
   Jon Rönström och Anders Ekman har svängt ihop boken. Här finns berättelserna om schnitzeln som de hungriga bankrånarna fick nedskickade till sig under Norrmalmstorgsdramat, receptet på köttfärssåsen med makaroner som Stalin, Churchill och Roosevelt åt under Jaltakonferensen 1945 och rödtungan som serverades på den allra första Oscarsgalan 1929 presenteras alla tillsammans med en kort historisk bakgrund. Likaså den första måltiden som intogs på månen och köttbullarna som sänkte Floyd Patterson och desserten från Jackie och John Kennedys bröllopsmiddag.
   Recepten i boken bygger på autentiska recept, handskrivna lappar, gamla tidningsartiklar, lite hörsägen och menyer från förr i tiden. 

  Jag tycker att idén till boken är lysande men blir besviken på att den är så tunn till sitt innehåll. Jättestora bilder, lite text och mycket luft på sidorna. Jag känner mig snuvad på den historiska konfekten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar