Min blogglista

torsdag 22 maj 2014

Mamma Huston om dottern

Hon hade en av vår tids största röster, Whitney Huston, och hennes liv kunde ha varit en framgångssaga.Men hennes tillvaro slogs sönder av drogmissbruk, hon levde länge i ett våldsamt äktenskap och de sista åren av sitt liv kämpade hon för att behålla den gyllene röst som gjort henne så känd. Hon dog ensam på ett hotellrum i Los Angeles, samma dag som Grammygalan 2012, bara fyrtioåtta år gammal. Hur gick det så?
  I "Whitney - en mors berättelse" ges hela historien om Whitney - kallad Nippy i familjen -, av den som kände henne bättre än någon annan: hennes mamma Cissy Houston. Cissy är själv en välkänd gospelsångerska, från gruppen The Drinkards och var bakgrundssångerska till bland andra Elvis Presley och Aretha Franklin. Personligt och osminkat berättar hon om sin dotters karriär. Från hennes första uppträdanden i baptistkyrkan New Hope i Newark, New Jersey till genombrottet med hennes självbetitlade album 1985 och den monumentala framgången med "I Will Always Love You". 

   Men Cissy Houston väjer inte för de mörka stråken i dotterns liv - drogmissbruket, som Whitney förgäves försökte dölja för sin mamma, det destruktiva förhållandet med Bobby Brown, hur de gled isär trots Cissys frustrerade försök att vara nära sin dotter. Och så slutligen den dag hon fick beskedet om sin dotters död.
  Än en gång ställer man sig frågan varför artistlivet är så i grunden destruktivt. Något allmän svar hittar man inte och Cissy slutar aldrig att fråga sig vad som gick fel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar