Min blogglista

torsdag 15 maj 2014

Vem var mor Krok?

 "De utstötta" heter Elly Griffiths sjätte roman om den egensinniga arkeologen Ruth Galloway som bor vid de ensliga saltängarna med sin dotter och en katt.
  Vid en utgrävning vid slottet i Norwich hittar Ruth skelettet av mor Krok, en ökänd kvinna som hängdes 1867 för att ha mördat fem barn. Ruth blir alltmer engagerad i fallet med mor Krok och ett fynd i graven, en amulett, lämnar inte Ruth någon ro. När ett teveteam kommer till platsen för att filma en dramatisering av mor Kroks liv blir Ruth av en slump alltmer indragen även i polisutredningen.
  Men kommissarie Harry Nelson, far till Ruths dotter, har inte tid med mördare från 1800-talet, han är djupt involverad i fallet där tre barn i tur och ordning hittats döda i samma familj. Han är säker på att någon i deras närhet ligger bakom. Kort därefter sker en kidnappning och det enda polisen har att gå efter är en lapp från gärningsmannen.
   Galloway skriver intelligenta romaner som handlar om skuld och skam, om hur berättelser formar verkligheten på ett sätt som är svårt att få grepp om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar