Min blogglista

söndag 18 oktober 2015

Hur katten gör han?

Ett par i trettioårsåldern hyr ett litet hus i utkanten av Tokyo. De är frilansande författare och arbetar hemifrån. De har inte längre så mycket att säga till varandra. Men en dag dyker en katt upp i deras lilla kök, en oemotståndlig liten varelse som får dem att lyfta sina huvuden från skrivborden.
    Katten är tillbaka igen nästa dag, och nästa och nästa. Med katten kommer små stunder av glädje och dagarna fylls av ljus och färg. Livet verkar plötsligt mer hoppfullt för paret; de ser varandra på nytt och delar berättelser om katten och dess små upptåg. Men så händer något som förändrar allting i grunden.

  " Gästkatten" är poetisk och vacker roman fylld av oförglömliga ögonblick och insikter som får läsren att betrakta livet med andra ögon. För kattälskare är det en "måstebok".
    Författaren Takashi Hiraide är född 1950 och bor i Tokyo. Han är författare till dikter och noveller men har inte tidigare översatts till svenska.
   DEt är en skenbart enkel berättese som slår klorna i en, mjukt men bestämt. När man läst klart vet man inte hur författaren gjort det men han har återförtrollat världen - genom en katt.



1 kommentar: