Min blogglista

tisdag 13 oktober 2015

Pennys fjärde är ute

Louise Penny är en kanadensisk deckarförfattare som översatts till ett trettiotal språk och sålt över tre miljoner böcker bara i Nordamerika. "Ett förbud mot mord" är den fjärde, fristående boken i serien om Armand Gamache som ges ut på svenska. Men handlingen är inte förlagd till byn Three Pines, som den brukar, utan utspelas på ett lyxigt familjehotell i en avlägsen trakt.
   Hennes deckare - som fått henne att kallas en modern Agatha Christie men det är av brist på fantasi utspelar sig i Quebec i Kanada. Louise Penny har vunnit The Agatha Award för Bästa kriminalroman - fyra år i rad!
   Det är högsommar i romanen och den förmögna familjen Finney har samlats på värdshuset Manoir Bellechasse för att ta farväl av sin bortgångne far. Men i takt med att temperaturen stiger börjar också gamla hemligheter och bittra rivaliteter att komma upp till ytan. Och när värmeböljan slår över i en våldsam nattlig storm, lämnar den ett lik efter sig.
    Armand Gamache, som firar sin bröllopsdag på Bellechasse tillsammans med sin hustru Marie-Reine, finner sig plötsligt i ett hus fullt av misstänkta. Han tar sig an utredningen. Men vad Gamache inte anar är att detta också kommer att föra honom tillbaka till några av de mörka vrårna i hans egen historia.
   Som vanligt är Penny ett nöje att läsa på grund av miljö och personteckningar och Gamache är det lätt att bli förtjust i.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar