Min blogglista

onsdag 7 oktober 2015

Småländsk medeltid

Historiska Medias romansatsning "Släkten" lunkar på, den sjunde delen har utkommit nu. Men serien tycks vara fast i medeltiden fast den skulle gå från urtid till nutid.
   I Ewa Klingbergs roman "Stenhuggarens dotter" är det unga Sissela som står i centrum. Hon har fått följa med sin far, stenhuggaren, när han
kallats att vara med och bygga kungaborgen i Stockholm. Han har  fått en inbjudan av kung Valdemar själv.
  Dottern Sissela är snart är hon en central del av kung Valdemars liv. Men maktstriderna och intrigerna i kungaborgen tvingar henne på flykt. Med sig får hon kungens frilloson Eskil och den ring som under århundraden burits av kvinnor i maktens närhet. så en dag många år senare hinner verkligheten i kapp Sissela, och hennes hemligheter riskerar att avslöjas .
   Ewa Klingberg har tidigare gett ut två böcker om svenska kyrkor och har inspirerats till berättelsen av de vackra byggnader hon besökt. Här ger hon fantasin fria tyglar och tar läsaren med på en  resa till en sägenomspunnen tid och mytiska platser.En historisk roman av det lättsmälta slaget med spänning och romantik i historisk ram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar