Min blogglista

torsdag 15 oktober 2015

En riktig bladvändare

   Dagens tips är en riktig bladvändare, Henriette Gylanders "Alltför nära" (Up Close i original) handlar om att när Lia Thompsons mormor dör helt plötsligt, måste hon motvilligt lämna sitt behagliga liv i Amerika och återvända till England. Till det kalla, fallfärdiga gamla huset vid havet.
    Djupt i hennes undermedvetna finns en obehagskänsla hon inte kan sätta ord på. Och när hon upptäcker att någon smyger omkring i huset på natten, misstänker hon att allt inte står rätt till med dödsfallet. Sakta börjar också otäcka minnesbilder från barndomen dyka upp.
    Aidan Morell blir glatt överraskad av att se sin ungdoms förälskelse tillbaka i stan - och glädjen och attraktionen är ömsesidig. Men olycka han varit med om har lämnat både synliga och osynliga ärr. Han bär på hemligheter som han döljer även för Lia.
     När Lia närmar sig sanningen, tvingas hon ifrågasätta allt och alla. Grannen mördas och själv blir hon utsatt för mordförsök. I en värld av stegrande fara måste hon fråga sig om Aidan verkligen en man att lita på.
   Det här är andra boken på svenska av Henriette Gyland, som växte upp i Danmark men flyttade till England. Hon är gift och bor i London.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar