Min blogglista

lördag 27 juli 2013

För västkustens vänner

  "Väster om Vinga" herer Viveca Lärns nya roman där hon berättar vidare
om de omaka typerna i kvarteren runt Heden i Göteborg. För alla som älskat böckerna om Saltön och förra årets Öster om Heden blirigenkänningsglädjen stor.
   Efter den dramatiska safarin i Afrika i november lyser vårsolen äntligen i Göteborg. Men det händer saker på hemmaplan. Tobakshandlarbröderna på Engelbrektsgatan är osams. Åke och Holger har alltid delat pojkrum i föräldrahemmet trots att båda är sextio plus. Men nu vill Holger plötsligt flytta hemifrån. Och så går han rakt i famnen på jättekvinnan Dolores som hyr ut rum och tar bort tatueringar. 
    Högstadieläraren Margareta har just återvänt från pappa i Frankrike dit hon tog sin tillflykt efter sin mammas död. Hon är sig inte lik, och det är inte hennes man Axel heller, upptäcker hon. Förut var han enbart intresserad av sport.. Karismatiska nagelterapeuten Samantha är gravid och lycklig med sin distingerade Roger, Göteborgs rikaste man. Hon sköter sig exemplariskt i hopp om att få ett friskt barn den här gången. Samtidigt börjar hon undra om Roger verkligen har så överklassig bakgrund som alla tror... 
  Lärn vet hur man skruvar till en historia och berättarhumöret är det inget fel på. Underhållning som handlar om vanliga människor - och om Vinga fyr.

1 kommentar:

  1. Skall låna böckerna om Saltön av min mamma framöver. Hon säger att dom är så himla trevliga!

    SvaraRadera