Min blogglista

lördag 6 juli 2013

Om kungliga släkter


"Kungliga släktband"  av ULf Sundberg, som nu kommit i pocket,  är den ultimata boken om svenska kungafamiljer från Gustav Vasa till  nuvarande kung Carl XVI Gustaf. Boken innehåller även en fullständiga redogörelsen över kungliga älskarinnor - frillor - och utomäktenskapliga barn.
   Boken ger en inblick i de svenska kungaätternas familjeliv och vad som hände med alla de barn som inte var tronarvingar. Boken är rikt illustrerad och innehåller informativa släktträd och överskådliga uppställningar. 
   Ulf Sundberg har sammanställt forskningen på området till dags dato, och samtliga kungar, drottningar, frillor och deras barn presenteras med en minibiografi. Han beskriver också initierat  släktbanden mellan de svenska och europeiska kungahusen och en rad livsöden presenteras.
   Det finns för alla del många som högljutt kräver monarkins avskaffande i Sverige. Frågan är vad man skulle vinna på det. Det är inte precis gratis med presidenter heller. Enda fördelen (?) är att man skulle få ännu en politiker i toppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar