Min blogglista

onsdag 24 juli 2013

Wallander går igen

  I mitten av augusti kommer den ut, "Handen - ett nytt fall för Wallander". Det är ett manus som  Henning Mankell skrev för ett antal år sedan på holländskt uppdrag. Berättelsen är mer en lång novell än en roman och historien tar avstamp i år 2002, då Kurt Wallander får möjligheten att förverkliga en gammal dröm, att flytta från Ystad till landet.
   Men drömmen förvandlas snabbt till en mardröm. I husets trädgård hittar Wallander först ett nedgrävt lik, sedan ytterligare ett. Den kriminaltekniska undersökningen visar att de har legat ett halvt sekel i jorden. Men vilka var dessa personer? Och hur kommer det sig att ingen har anmält dem saknade? Spåren leder mot en tragedi, där det är svårt att veta vem som egentligen är offer och vem som är förövare. Och nåt husköp blir det inte för Wallander.
  Boken innehåller dessutom extramaterial för alla Wallander-fans: ett uppslagsverk till Wallanders värld med kulturella referenser, listor över personer och platser som förekommit i romanserien. Och så berättar författaren om hur serien föddes och varför han slutade med den och varför han inte saknar sin hjälte.

  För inbitna Wallander-fans är boken förstås oumbärlig och den når nog en stor publik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar