Franska bakverk brukar betraktas som avancerade och lite otillgängliga. Mia Öhrn kål på i nyutkomna "Franska bakverk", där hon anpassat bakverken
till svenska förhållanden och förenklat recepten, men hon prutar inte för den
sakens skull vare sig på smak eller på kvalité.
Den myten tar
I boken
finns runt 50 recept på alla sorters bakverk. Vetebröd och
smördegsbakverk, som Briocher, en sorts lyxigt vetebröd som innehåller
mer smör och ägg än en vanlig svensk bulle. Småkakor och mjuka kakor, Madeleinekakor små mjuka snäckliknande kakor som i sin konsistens
påminner lite om muffins. Bakelser, tårtor och pajer som en klassisk Tarte
tatin som gräddas uppochner i gjutjärnspanna. Desserter som Petit
pots de crème små läckra puddingar som gräddas i ugnen. Här finns
också recept på godis och petit fourer.
Känslan i boken är
rustik med en blandning av franskt lanthem och bistro och
receptbilderna varvas med miljöbilder från Frankrike.Mia Öhrn har gett ut många bakböcker, frågan är om inte det här är den vackraste. Det är böcker som denna som eldar under baktrenden.
Mums! Det här är en bok för mig! Tack för tipset!
SvaraRadera