Min blogglista

söndag 3 november 2013

En ruta för mormor

  De så kallade mormorsrutorna - varför är det inte farmorsrutor förresten? - fortsätter vara populära och dyker upp lite överallt. I  Heather Lodinskys "Mormorsrutor - 150 lappar att sticka och virka" lär man sig att skapa sina egna, unika saker av hemgjorda mormorsrutor. Just de här rutorna hör ihop med amerikansk tradition eftersom författaren bor i New York.
   Allt som behövs är virknål eller stickor, lite garn och en gnutta fantasi och färgkänsla. Genom tiderna har dessa rutor varit ett ut märkt sätt att använda garnrester av olika färger, de räcker ovanligt långt om man använder dem så här.
   I den här boken finns mönster till hela 150 unika lappar att sticka och virka, både i form av de traditionella kvadraterna men också cirklar, diamantformade lappar, trianglar, sexkantingar, åttkantingar och femkantingar, snöflingor, stjärnor, blommor, hjärtan och mycket annat såväl klassiska som nyskapande former. Dessutom tydliga och bra instruktioner på hur man fogar ihop de olika lapparna med varandra till egna skapelser och konkreta, färdiga projekt. Svårigheten varierar från nybörjarnivå till större utmaningar.

   Att sticka och virka mormorslappar är både kul och kreativt, och om man vill imponera med hemmagjorda julklappar som kuddar, sjalar och plädar är det dags att sätta igång nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar