Min blogglista

tisdag 2 september 2014

Feelgood i Roslagen

Det finns de som säger att feelgood och humor är den nya stortrenden, den som kommer att slå ut alla blodiga deckare med mord och fasa. Om det stämmer så ligger Eli Åhman Owetz helt rätt i tiden.
  Hennes andra roman "Flickorna i speceriaffären” i serien om retrohandlaren Anna-Lisa Johansson i Roslagen har just kommit ut och det är riktigt underhållande läsning. Anna-Lisa får oförmodat ärva en en äldre dam, Britta, som hon blivit god vän med och i arvet ingår en bunt brev där Britta berättar om sitt liv, som inte följt upptrampade spår.
  Den adlige Rutger, med antikintressen även han, är kvar i Anna-Lisas liv liksom, tyvärr, hans svartsjuka exfästmö. Intrigen blir en tät väv men handlingen förs beslutsamt framåt.
Böckerna om Anna-Lisa är välskriven
feelgood om kärlek, kvinnlig vänskap och livet på landet. Berättelserna har också en twist av besk humor, Anna-Lisa känner minsann igen de gamar som alltid kretsar kring loppisar och obevekligt letar fynd.
  Eli Åhman Owez är frilansjournalist och skriver just nu på den tredje delen i Anna-Lisa-serien.Hon driver också retrobloggen Femtiotalsjakten.se där hon skriver om sig själv och om loppisfynd och retroställen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar