Min blogglista

söndag 28 september 2014

I en egelsk by

  
Ack, dessa engelska byar!
   Vilken kriminalitet som frodas där, om man ska tro deckarna. En av de senaste i raden är Elisabeth Haynes med "I död och lust" (Under a Silent Moon) där två kvinnor hittas på en och samma förmiddag döda i en by i England. Den ena brutalt ihjälslagen, den andra avliden vid en olycksplats.
    De två kvinnorna är mycket olika. Den mördade Polly, var ung och vacker och sprudlade av livsglädje och sexuell aptit. I utredningen framkommer det att hon har haft förhållanden med flera män i det lilla samhället, både gifta och ogifta, och dessutom med två kvinnor. Alla tycktes ha älskat hennes glädje och värme.
   Barbara, som hittas i sin bil i botten av ett stenbrott, var alkoholiserad, depressivt lagd och illa omtyckt. Man utgår från att hon varit berusad och kört av vägen. Men det som från början bara tett sig som en tragisk olycka får snart allt tydligare kopplingar till mordet på Polly.

    Fler snåriga band mellan de inblandade uppdagas. Bland Pollys många älskare fanns till exempel Barbaras make. Överhuvudtaget tycks få relationer i byn vara enkla bittra hemligheter och fiendskap kastar en skugga över de flesta kärleksförhållanden och familjer på orten. Och bland poliserna som jobbar med fallen är det inte mycket bättre. Det blir Louisa Smith som får leda båda utredningarna. Hon kommer igen i fler av Haynes böcker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar