Min blogglista

fredag 24 oktober 2014

Falkar och duvor

Marianne Cedervall hävdar att nyutkomna "Solsvärta" ska bli den avslutande delen i hennes serie om Mirjam och Hervor, två moderna häxor med Gotland och Lappland som hemtrakter.
   Mirjam har lämnat sommartillvaron på Gotland och följt med sin käre Calle till Västerås där han ska arbeta med ett projekt till stöd för den hotade pilgrimsfalken. Tre halvvuxna falkungar ska placeras ut i ett gammalt vattentorn med hopp om att de ska etablera sig i trakten.
   Men i Västerås finns också flera duvslag, vars ägare oroas av pilgrimsfalkarnas närvaro. Onekligen är falkar och duvor en oförenlig kombination.
   Hervor, som i en syn har sett sin försvunna barndomsvän Satu och en brevduva, ger sig ut på en resa i Europa på jakt efter fler ledtrådar. När Hervor hittar en vinge från en koltrast, en solsvärta, blir hon fylld av onda aningar och snart nog känner hon av att onda makter driver sitt spel i Västerås men även annanstans.
  
Det känns trist att författaren beslutat avsluta den fem böcker långa serien. Det är många som gillar kombinationen av humor, magi och satir. Men man får väl läsa om böckerna. De är perfekt medicin mot höstdepp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar