Min blogglista

söndag 5 oktober 2014

I de bästa kretsar

 Denise Rudberg har kommit med sin fjärde elegant crime-bok med mord och våld i överklassens salonger. "Mellan fyra ögon" heter höstens roman med den ovanliga deckarhjältinnan Marianne Jidhoff - medelålders änka och åklagarsekreterare - i huvudrollen.
   Den här gången står de så aktuella privatskolorna i centrum. Vädla Läroverk är Sveriges mest exklusiva och välrenommerade privatskola, där rektor Jane Eden styr med järnhand. När skolans styrelseordförande mördas kopplas åklagarsekreterare Marianne Jidhoff och hennes kollegor in på det känsliga fallet. Snart upptäcker de att Jane Eden har haft ett hemligt kärleksförhållande med den mördade mannen och hon blir genast huvudmisstänkt.Men Jane har även mycket äldre skelett i den prydliga garderoben.
   Marianne Jidhoff, kriminalkommissarie Torsten Ehn och kriminalassistent Augustin Madrid, som har hjärtesorg, måste arbeta snabbare och diskretare än någonsin för att förhindra en katastrof.
Parallellt med utredningen brottas de tre utredarna med sina privatliv. Ett gammalt brev tvingar Marianne att bestämma sig - det är dags för henne att göra upp med minnena av sitt dåliga äktenskap och sina egna livsbeslut en gång för alla.
  Visst finns här lättkonsumerad spänning och tjusiga miljöer. Men jag tycker berättelsen saknar nerv och upplösningen är tam.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar