Min blogglista

torsdag 16 oktober 2014

Skingrar höstmörkret

  Höstkvällarna är rejält mörka redan och det behövs nåt som skingrar mörkret. En feelgoodhistoria med humor, till exempel, som skotskan Mhairi McFarlane som finns på svenska med "You had me at Hello" (varför man inte översatt titeln är mig en gåta).
  Det börjar mitt i ett gräl under bröllopsplaneringen. Rachel känner att det är hög tid att slå upp förlovningen med sambon Rhys. I förvirringen som följer på det spontana beslutet ser framtiden  suddig ut. Ännu krångligare blir det när Rachel får höra att ungdomskärleken Ben har flyttat till hennes stad. 
   Det är tio år sedan de senast träffades, men när Rachel lyckas planera in ett slumpartat möte med Ben väcks den gamla vänskapen till liv. Och för Rachel en hel del annat. Kruxet är att Ben inte ser Rachel som något annat än en vän. Dessutom har han skaffat sig en fru, lika sanslöst snygg som han, vilket talar sitt tydliga språk. 
   Förvecklingarna som följer bjuder på många igenkännande skratt och även om boken är skriven för den yngre målgrupp hade jag roligt åt denna moderna äktenskapskomedi. De som gillar Marian Keyes stil kommer att njuta.

1 kommentar:

 1. Great blog!!

  If you like, come back and visit mine:
  http://albumdeestampillas.blogspot.com

  Thanks,
  Pablo from Argentina

  SvaraRadera