Min blogglista

tisdag 7 oktober 2014

I mallgrodors sällskap

En del påstår att politiker, kulturpersonligheter och mediekändisar är uppblåsta, överbetalda och tråkiga. Boken "Mallgrodor - och andra citat" visar att det inte är sant. De är uppblåsta, obetalbara och skrattretande. Redaktörerna Susanna Popova och Johan Hakelius har samlat in vad de faktiskt sagt.Mest svenska citat men också en del internationella mallgrodor samsas om utrymmet.
  Mallgrodorna är mestadels män, men även Ebba Witt-Brattström kvalar in med påståendet:" De törs aldrig välja mig. Jag är en för stor padda i en liten pöl". Nu har hon hittat sin lagom stora professorspöl i Helsingfors.
  Ett annat känt citat kommer från Mona Sahlin som hävdade: "Jag vill inte vara en bludderminister". Undrar vad det var som hindrade henne att vara det...
  Tvärsäkra påståenden finns det gott om. "Titanics tid är förbi" hävdade Ulf Adelsohn ett år innan Estonia sjönk. En annan som fick ångra tvärsäkerheten var Frankrikes kung Ludvig XVI som 1785 hävdade att "det franska folket är oförmöget att mörda sin kung".
   Och med tanke på dagsläget i svensk politik kan man påminna om vad Anders Björk sade: "Att regera med miljöpartiet är som att åka bil på en alpväg med bröderna Marx vid ratten". Och Göran Greider, s-märkt poet, har ett budskap: Man borde avskaffa julen på politisk väg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar