Min blogglista

tisdag 8 mars 2016

De ungas hemligheter

 Irlands spänningsdrottning Tana French har kommit med en ny bok på svenska. "En hemlig plats" heter den och den har en tät intrig med många villospår.
    Det har gått ett år sedan Christopher Harper hittades ihjälslagen på den välklippta gräsmattan innanför murarna på flickinternatet St Kilda's. Chris var sexton år och elev på pojkskolan i närheten. Nu dyker en av tjejerna på St Kilda's, Holly Mackey, upp på polisstationen med ett foto på Chris i handen. Fotot visar en tonårskille och på bilden har någon klistrat fast påståendet : Jag vet vem som dödade honom. Holly säger att hon hittat bilden på internatskolans anslagstavla, där eleverna sätter upp lappar med sina hemligheter.
    Hennes historia ger nytt liv åt fallet och kriminalaren Stephen Moran ser sin chans att äntligen klättra i graderna. Men för att lyckas måste han samarbeta med Antoinette Conway: kantig, illa omtyckt och utstött bland de manliga kollegorna på mordroteln. Och han måste tränga sig in i den slutna och laddade världen på internatskolan.
  Kriminalpoliserna Morans och Conways intensiva utredningsarbete ger boken ett febrigt driv, samtidigt som Tana French målar upp en tonsäker skildring av tonårsliv med skoningslöst intrigerande och mörka h
emligheter, men också svindlande ung kärlek och en magiskt stark vänskap.

1 kommentar: