Min blogglista

måndag 14 mars 2016

Trosells krimineller

 Jag gillar Aino Trosell och hennes deckare från Sveriges nordliga utkanter. Hon medverkar också i antologier och har gett ut egna samlingar av kriminalnoveller, som hon kallar krimineller. Hennes hjältinna Siv Dahlin råkar ut för mycket men klarar sig. Nu har det inte hörts så mycket om henne på sistone och därför blev jag glad när jag i Trosells samling berättelser - Varning för vilt - hittar en långnovell med Siv i huvudrollen. Här är hon mäklarassistent och försöker kränga hus i glesbygden. Men vad hon alltid råkar ut för dramatik!
  Här finns tio berättelser samlade, de handlar om kärlek, mogen passion, dramatik och humor. Från varm feelgood till svart dramatik med inslag av deckargåtor och erotik. Flera av berättelserna finns utgivna som ljudböcker. Titelberättelsen är helt nyskriven och har gått som följetong i Mittmedias  tidningar från december 2015 till januari 2016.
    De två tunga berättelserna Isbränna och På en öde ö i havet är bägge föremål för filmproducenters intresse. Nyårsnatt är en nutidsparafras på Fröken Julie, Hjärtats färd och Lojalitetens pris värmer sinnet medan Det svarta bakom solen sitter i länge i minnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar