Min blogglista

onsdag 23 mars 2016

Omkring en gammal bro

 Stephen Booth här till favoriterna bland brittiska krimi-författare. Hans känsla för nordengelsk landsbygd och traditioner parad med komplicerade och trovärdiga intriger gör att hans böcker skiljer sig från mängden. Hans trettonde bok på svenska har kommit ut nu och heter "Bron"
    Upptakten är att man efter ett stökigt Halloween-firande i Edendale hittar en 35-årig kvinna död under Corpse Bridge, bron som förbinder Västra Derbyshire med en gammal begravningsplats i Staffordshire.
    När polisinspektör Ben Cooper, tillbaka på jobbet efter den traumatiska olycka som kostade hans fästmö livet, anländer till brottsplatsen möts han av en makaber syn: en stor docka som vilar på en gravsten, snaror i skogen och en lerfigur föreställande markägaren, earlen av Mansby. Under utredningens gång hittas ytterligare mordoffer på vägen till bron, och Cooper får hjälp av kollegan Diane Fry att nysta ut ledtrådarna i den alltmer bisarra gåtan som tycks präglad av både politik och gammal folktro.
    När de får höra om earlens planer att göra om gravfältet till en parkeringsplats, blir fallet mer invecklat. Finns det ett samband mellan dödsfallen och earlens planer? Handlar det om medvetet riktade mord, eller är det en sjuk seriemördare de har att göra med? Pressen ökar, och Ben vet inte vem han kan lita på. När utredningen når sin kulmen måste han fatta ett beslut som kan försätta allt – och alla – i fara.Händelserna kulminerar i rasande takt och den oväntade upplösningen överraskar. En bok man med fördel sträckläser.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar