Min blogglista

lördag 19 mars 2016

Pensionärsligan igen

Inget kan stoppa Pensionärsligan. Och nu behöver de pengar – mycket pengar. Att göra livet roligare och lyxigare för äldre människor kostar en hel del. Och varför inte ta efter finansvärldens koncept och dela ut bonusar – fast till lågavlönade och fattiga som behöver uppmuntras.
   Catharina Ingelman-Sundberg har kommit med den tredje boken om Pensionärsliga - "Rån och inga visor". En munter och satirisk betraktelse - kallad kriminalkomedi - över vår tid och om hur det kunde gå om en grupp smarta pensionärer grep makten. De här romanerna har en läsekrets långt utanför Norden. Ingelman-Sundberg fick det italienska kulturpriset Premio Roma för Kaffe med rån, som är den första i serien.
   Märtha och hennes vänner bestämmer sig i den här boken för att sikta högre och jaga de riktigt
stora pengarna bland finanshajar, skattesmitare och riskkapitalister. I sin jakt på storkovan lever pensionärerna farligt när de försöker lura miljardärer bland lyxyachter i franska Saint-Tropez. Dessutom är polisen dem hack i häl. En spektakulär bankkupp har visserligen gett över tio miljoner. Men det räcker på sin höjd till att hyra en pråm i Stockholm och öppna hälsorestaurang med speeddejting och dans för äldre. Och ligans ambitionerna är större än så. Mycket större.1 kommentar:

  1. Jag har köpt de första böckerna i denna serie. De verkar lite småmysiga.

    SvaraRadera