Min blogglista

tisdag 14 augusti 2012

Maktens viktiga utsida  Makthavare talar till oss med sina ord och sina handlingar men också med andra signaler som hur de klär sig, uppträder, friserar sig. Och hur de kan ändra stil.
  Hur ska vi tolka en president utan slips, en partiledare med märkesväska eller den strängt formelle premiärministern i ett skuldsatt land? I morgon får vi tolka president Niinistös klädsignaler när han är på oficiellt Ålandsbesök
  Barbro Hedvall, som skrivit nyutkomna "Maktens signaler" är journalist. Hon Har varit ledarskribent på Dagens Nyheter och på Expressen och hon är mycket trend- och modeintresserad.
 Boken tar upp varierande teman - slipsen, väskan, badbyxorna och håret - eller bristen på hår - för att nämna några. Hillary Clintos frisyrer får en kommentar för sig för det är skillnad på att vara bihang till president eller maktkvinna och minister.
 Men även andra fenomen så som queer, om att följa modet och bilda mode, högtid och vardaglighet tas upp.
  Boken handlar inte om enstaka personer, men en och annan politiker får träda fram som tidstypiska exempel. En rolig bok som man både sträckläser och återvänder till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar