Min blogglista

måndag 13 augusti 2012

Skapar sticklust

  Ja, jag vet. Augusti är sommarmånad. Men nog börjar man få lust att ta fram stickor och garn, massor av härliga projekt finns ju. Fast jag har lovat mig själv att inte köpa mer garn innan allt hemma är slutstickat. så det lär ta ett tag.
  En som vet mycket om stickandets glädje är Kate Jacobs. Hon är amerikansk journalist och hennes debutbok, "Livets aviga och räta" handlar just om stickglädje. Boken har blivit mäkta populär och ska filmas.
  Varje fredag träffas kvinnorna i garnaffären Walker & Daughter, en trygghet och ett andningshål. De är alla olika - här finns Anita som mist sin man, Peri som lämnat juridikstudierna för att designa väskor, förlagsredaktören KC som letar nytt jobb, Lucy som pliktskyldigt stickar en herrtröja utan att veta vem hon ska ge den till .
   Och så Georgia, ensamstående mamma med tonårsdottern Dakota och den drivande kvinnan bakom garnaffären i de flotta kvarteren på Manhattan. Om någon frågar vad som "händer" i den här romanen så är det vardagslivet, med sorger och glädjeämnen som händer- Och det räcker till många romaner.
 Som läsare får man en längtan att själv börja sticka. Bums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar