Min blogglista

onsdag 8 maj 2013

Bokhumor à la Lange

 Det började i tidskriften Svensk Bokhandel. Tecknaren Henrik Lange publicerade en-rutors-strippar med koppling till böcker. Och de blev med tiden många. Så många att de blivit en bok, "Den sämsta får du gratis".
  Som ni vet gillar jag Lange, Jag har skrivit om hans Romaner för dig som har bråttom och Strindberg för dig som har bråttom. Det här är bokbranschen för den som har bråttom. Kanske man hinner läsa en ruta eller två.
   Henrik Lange konstaterar bland annat att det i själva verket inte har hänt så mycket sedan Gutenberg tryckte sin första bok: författare ska skriva böcker som ska säljas på en marknad.Som i strippen där Bert Karlsson vill ge sig in i bokbranschen.En bokhandlare säger: Bert, de här böckerna går inte att läsa! Och får svaret: Du ska inte läsa dom, du ska sälja dom.
  Lange kommenterar också den svenska bokvärlden bestående av millennium-affärer, bokmässeskvaller, sura bokhandlare, omöjliga kampanjtricks och avundsjuka författare.
Och utanför Svenska Akademien, där man diskuterar vem som ska bli invald, är viktiga frågor om författaren bloggar och är med på facebook...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar