Min blogglista

söndag 30 juni 2013

Alltid med humorknorrBästsäljare blev Caitlin Morans debutbok ”Konsten att vara kvinna”, där hon kastar läsarna rakt in i hur det var att vara en 13-årig Caitlin Moran, ”en svag antilop, avskild från flocken”.
   I nyutkomna ”Morantologi” har  hon samlat några av sina bästa artiklar och krönikor och  beskriver  sin fattiga uppväxt i Wolverhampton. De åtta syskonen Moran - Caitlin är äldst - undervisades hemma för att det var ett för stort projekt att få iväg dem alla i tid, men också för att de inte trivdes i skolan. "Vi var den enda hippiefamiljen i Wolverhampton, vi passade inte alls in", förklarar hon.
  I den nya boken visar hon att hon behärskar många ämnen, inte bara feminism.Hon skriver om politik och sociala frågor, hon fun derar över kändiskulten och hon vet vad hon talar om, hon har intervjuat många av de stora elefanterna och vet hur de dansar.
  Tonen i boken är omisskänligt "moransk", alltid med en humoristisk krok som håller texten uppe. Kanske hon snart vågar sluta med att alltid hitta humorn i allt.

1 kommentar:

  1. Intressant, konsten att vara kvinna gillade jag när jag läste den i julas :)

    SvaraRadera