Min blogglista

söndag 23 juni 2013

Mot svamptider igen

   Midsommar passerad och om någon vecka kan man börja spana efter svamp. Svampplockning är en mycket uppskattad hobby i Norden, bara ryssarna slår oss i fråga om svampmani.
   Men vad gör vi sedan med våra korgar fulla av svamp, när förra säsongens torkade svampar fortfarande trängs i glasburkar i skafferiet? Det behövs råd och inspiration för att laga svamp och det får man i Ingrid och Pelle Holmbergs "Svampkokboken - enkelt och gott till vardags och fest".
2001 gav Norstedts ut Svampkokboken första gången och den blev en storsäljare. Nu släpps den i en reviderad upplaga där mer än hälften av recepten är nya och samtliga bilder nytagna av Susanne Hallman

  Svamp är en delikatess, en smakförhöjare utan dess like. Här ges recept på svamp som tilltugg, förrätt eller huvudrätt, till fisk, kött eller fågel - här är boken som i ett femtiotal recept visar oss vägen till både klasiska och nytänkande rätter med både vilda svampar och köpesvamp som grund. 
  Man får lära sig hur olika svampar passar ihop eller med olika tillbehör. Att svamp dessutom är hälsosam, fiberrik, och fri från både socker och kolhydrater gör den till den perfekta ingrediensen i alla moderna kök.
    En grundkurs i rensning, frysning och torkning får man på köpet. En bok som ingen svampätare vill vara utan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar