Min blogglista

lördag 8 juni 2013

Att läsa och leva

Vad är det du läser?
 Det är frågan Will ställer till sin mamma, Mary Anne, när de sitter i väntrummet på cancermottagningen. Det är november 2007, kort efter att hon fått diagnosen långt framskriden cancer.
  "Bokklubben vid livets slut" av Will Schwalbe är den sanna historien om en son och hans mamma, och om de böcker som under hennes sista tid i livet för dem närmare varandra. I takt med att sjukdomen sprider sig läggs bok efter bok till läslistan, och i de personliga samtalen kring böckerna får Will och Mary Anne en möjlighet att återupptäcka sina liv och lära känna varandra på ett nytt sätt. 
  När de läser tillsammans är de inte längre den sjuka och den friska, utan en mamma och en son som tillsammans upptäcker nya världar. Boken är en ömsint hyllning till en mamma mrn också en inspirerande betraktelse över böckers förmåga att skapa mening och glädje ur kaos, att skänka tröst och vidga vår kunskap om oss själva och andra.
  Scwalbe är amerikansk journalist och författare, som bland annat har skrivit för The New York Times och han bor i New York. Som ljudbok finns den inläst av Björn Granath och boken gav mig påminnelse om författare jag inte läst på länge. Tack för det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar