Min blogglista

tisdag 11 juni 2013

Rester som ger värme

  På tröskeln till semester får många "stick-kli" i fingrarna. Man vill gärna ha nåt för händerna när man sitter ute i skönaste stolen. Bra är det om man tar till enkla projekt och kanske letar upp garnnystan som är påbörjade eller halva. Såna nystan har de flesta liggande.
   För sådana stickare har Anna Braw gjort boken "Restvärme". Den är full av enkla beskrivningar på saker att göra av bara lite garn - eller av hopplockade smånystan. Och tro inte att stickning och virkning bara är för kvinnor. Det finns många män som kommit igång med sin "inre handarbetare" tack vare enkla projekt. Och så många tips och variationsförslag. Vantar, sockor och handledsvärmare förstås. Men också små blommor man kan virka för att sy på olika plagg sedan.
  Idéerna kommer från stickare och virkare runtom i vår värld - här finns Gunillas enkla halvvantar, mobilfodral, diskfisk och många andra saker att tillverka ganska snabbt och värma någons händer, fötter, hals, huvud eller hjärta med. Och tänk på att sommaren är kort, snart behövs de stickade plaggen.
  Av samma författare finns också böckerna "Värma en liten" och "Värma varandra".

1 kommentar: