Min blogglista

tisdag 21 januari 2014

Dansk duos andra bok

Den danska deckarduon Lene Kaaberbøl och Agnete Friis har kommit med sin andra bok i serien om Röda kors-sjuksköterskan Nina Borg. Den inleddes med "Pojken i resväskan" i fjol.
    Nina Borg blir här uppringd av en vän som ber henne att åka ut till en förfallen bilverkstad. På platsen bor ett antal romska familjer, vilkas barn tycks ha blivit hastigt och oväntat sjuka. Först misstänker Nina att sjukdomsfallen har med miljön att göra. Men när hon själv insjuknar, förstår hon att det måste röra sig om någonting annat. Frågan är bara vad.
    Hon måste hitta svaret på gåtan men tiden är knapp, både för de sjuka barnen och för henne själv. 
   I ruinerna av ett nedlagt militärsjukhus i Ungern letar två unga män efter något att sälja på svarta marknaden. De finner något som visar sig vara betydligt mer värdefullt än de hade kunnat hoppas på. Något som kan förändra hela deras tillvaro.Samtidigt kan det farliga fyndet få fasansfulla konsekvenser för oändligt många människor. När en av de unga männen försvinner dras hans äldre bror in i sökandet och spåren leder till Köpenhamn.
   Boken är en bladvändare som man inte kan sluta näsa. Och intrigen är faktisk hur sannolik som helst. I dagens Europa kan mycket hända.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar