Min blogglista

lördag 18 januari 2014

En ond liten handling

 Elizabeth George är en av världens mest lästa deckarförfattare. I frdags fick jag "En ond liten handling", som är hennes artonde roman om Thomas Lynley och Barbara Havers.
   Den föregående boken, "En lögn att lita på", slutade med att dottern till en av Barbara Havers bästa vänner och samtidigt granne förs bort av mamman. När den här boken börjar leder spåren till Italien där flickan tycks ha blivit kidnappad igen. I ett försök att hitta flickan gör Havers ett övertramp och straffas av sin ogillande chef med administrativ tjänst. I stället reser Sir Thomas Lynley till den italienska staden Lucca för att bistå den lokala polisen i utredningen. Snart upptäcker Lynley att fallet har förgreningar långt upp i den italienska maktens korridorer.
   Boken är en tegelsten på 770 sidor, en riktig läsfest och en bladvändare som gör att man gärna tar itu med läsningen. Den saken är säker, George vet hur man skapar trovärdig intrig och det finns många bra skäl till att hon har många läsare. Själv ska jag grotta ner mig i läsning över helgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar