Min blogglista

måndag 18 maj 2015

Skräck i Sibbo

Vråkören är ett villaområde vid kusten i Sibbo, bara en halvtimmes väg från Helsingfors. En trygg ficka med en handfull hus och en dystert suckande skog. Ett perfekt ställe för äventyr, men också för fasansfulla hemligheter. Det tar Johanna Holmström fasta på i thrillern "Hush Baby" som är nyutkommen.
   Hit till Vråkören flyttar entreprenören Olof med sin hustru Henrika och de två bonusbarnen Lukas och Robin. Många år senare återvänder barnpsykologen Robin motvilligt till stället.
     Vråkören  har inkorporerats med huvudstaden och blivit en tummelplats för de rika. De nya överklassvillorna är arkitektskapelser med enorma panoramafönster mot havet och höga murar mot insyn. Men bakom den lyxiga fasaden finns förstås starka spänningar. Alla tycks vara rädda, såväl barn som vuxna. Den skrämmande armborstmannen som smyger i skogen, frågorna kring vad som hände Robins bror Lukas, egentligen. Robin dras in i ett nät av intriger som hon först inte förstår. Det kretsar kring välgörenhetsorganisationen som hennes styvfar grundade innan han försvann utomlands. Och är penninginsamlingen till barnhem i Östeuropa bara en fasad för någonting riktigt hemskt?
   Johanna Holmström har skrivit en svart thriller där fasader rämnar och lögnen byter plats med sanningen.Men jag har lite svårt att få ordning på intrigen, som kränger hit och dit. Kanske lite för många ingredienser i den här kakan.

1 kommentar: