Min blogglista

onsdag 20 maj 2015

Släpp fram skapandet

   Så här med sommaren om hörnet hägrar stug- och balkongliv för många och det kan kännas helt rätt att skapa rustika och praktiska grejer inför säsongen. En som alltid har gott om annorlunda och rustika idéer är Malena Skote, som ju tidigare gett ut böcker om utomhus- och trädgårdsprojekt.
   "Skapa med tyg" heter hennes nya bok och i den visar olika sätt att skapa med textilier, de flesta helt utan nål och tråd och gärna med återanvända tyger. Man behöver inte vara särskilt händig för att lära sig tekniker som spiralbindning, virkning, flätning och ögleteknik.
   I boken har Malena Skote samlat ungefär 75 projekt, alla med steg för steg-beskrivningar, illustrationer och foton. Alla projekt utgår från tyger - gamla, nya och med olika struktur och kvalitet. Man behöver nästan inte ha någon förkunskap alls, det är bara att sätta igång.
   Jättebra idéer på hur man gör snygga armband med hjälp av knappar och band finns här, Och gamla knappar brukar väl alla ha liggande i någon ask.

   Men visst finns här svårare saker också, som lapptäcken och dynor i lapptäcksteknik som fordrar tålamod och tillgång till symaskin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar