Min blogglista

lördag 25 november 2017

Det maniska köpandet

  
Jo då, jag vet att det är som att svära i kyrkan att rekommendera minskat köpande just när julhandeln drar igång. Men med tanke på vilken belastning vårt överkonsumerande skapar på hela planeten så måste man våga säga det. Att köpa är inte höjden av lycka.
   I " Prylbanta" får man ta del av de bästa tipsen från paret Elisabeth Byström och Johan Ernfors, som står bakom Minimalisterna, som under många år bloggat om sin resa mot ett friare liv med färre prylar. En livsstil som inte bara frigör tid, mental energi och pengar till sådant som man verkligen bryr sig om, utan även gör det enklare och roligare att agera på ett sätt som är mer hållbart ur miljösynpunkt och mer försvarbart ur ett humanistiskt perspektiv.
   I Prylbanta får man lära sig att överblicka oväntade kostnader av att köpa och äga prylar, förstå varför man shoppar och behåller saker man inte behöver och hur man stoppa inflödet och metodiskt rensa ut överflödet av onödiga prylar
    Känner du stundtals att dina prylar äger dig istället för tvärtom? Har du lagt märke till att majoriteten av dina kläder och saker nästan aldrig används? Är din erfarenhet att ytterligare förvaring och bättre organisering sällan är en långsiktig lösning? Står du handfallen inför uppgiften att rensa bland alla prylar som inte tillför värde i ditt liv?
   Svarar du ja på någon eller några av ovanstående frågor är "Prylbanta boken du behöver läsa.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar