Min blogglista

söndag 12 november 2017

Rullande bokhandel

   Jaaa, nu är jag och datorn tillbaka!
  Börjar lite försiktigt med att rekommendera en må-gott-historia av Jenny Colgan från Skottland. "Den lilla bokhandeln runt hörnet" heter boken och i botten finns ett allvarligt tema. Biblioteksdöden som glufsat i sig många brittiska bibliotek och gjort både bokälskare och bibliotekarier hemlösa.
    Nina Redmond är en bibliotekarie som älskar böcker. Att para ihop rätt bok med rätt läsare är hennes passion. Men när stadens bibliotek lägger ner står hon plötsligt utan jobb.
     Med bilen full av övergivna böcker vet hon inte vad hon ska ta sig för. Efter ett möte med en karriärcoach får hon en idé. Hon ska starta en egen bokhandel, på hjul. Hon hittar den perfekta lilla bussen i en annons. Det är bara ett problem - hon måste flytta till Skottland för att förverkliga sin idé.
   Men fast besluten att leva ut sina drömmar, och med styrkan hos sina romanhjältinnor, tar hon steget ut i det okända. Hon lyckas förvandla den gamla bussen till en rullande bokhandel och ger sig ut i landskapet, fast att locka till sig de svårflirtade skottarna blir inte lika lätt som hon först trott. Hon får möta en mängd människor som både förgyller och förpestar hennes tillvaro, exempelvis den barske bonden Lennox och den charmige tågföraren Marek.

1 kommentar:

  1. Jag har bara läst en bok än så länge av Jenny Colgan, men det kommer att bli fler.

    SvaraRadera