Min blogglista

söndag 26 november 2017

För sträckläsning

Har ni tänkt läsa Paula Hawkins nya psykologisk thriller, "I djupt vatten", med samma driv som fängslade miljontals läsare världen över i Kvinnan på tåget så ska ni vika gott om tid för det här är en bok man sträckläser.
   Det börjar med att man hittar en ensamstående mamma i en flod som flyter genom en nordengelsk by. Lite tidigare har en tonårsflicka hittas död på samma plats på botten av floden. I utredningen av dödsfallen grävs en mycket komplicerad historia fram och byn ser ut att gömma många hemligheter. Och ingen tänker avslöja dem för utredaren, förstås.
    Paula Hawkins visar återigen prov på imponerande insikter om mänskliga drifter och om minnets bedräglighet. "I djupt vatten" sjunker vi ner i det mänskliga psyket och får ta del av hur det förflutna skastar  spöklika ekon in i nuet.
   Paula Hawkins kritikerrosade bästsäljare Kvinnan på tåget har sålt i över 20 miljoner exemplar världen över. Titeln har parkerat sig i toppskiktet på svenska topplistor under 2016 och blev också den mest sålda pocketboken detta år. Filmatiseringen med Emily Blunt i huvudrollen vann Hollywood Film Award i fjol
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar